Aquestes magdalenes no les he fet jo.
Les farem entrar dins la categoria de “Les receptes de les meves amigues”, pero realment l’Alba no es una amiga, té un estatus diferent ,especial…molt més proper i carinyós que una amiga, l’Alba es la meva filla gran.
Ja teniam aqui al bloc les recepta d’un pastís de la Neus (la meva altra filla),
https://culleraderoure.wordpress.com/2012/04/15/el-pastis-de-la-neus/ , ara només faltarà la recepta del Pau.
L’Alba es una artista en el sentit més ampli de la paraula, així que com que li agrada crear ,de tant en tant s’inspira i fa creacions culinaries.
Ja fa dos caps de setmana que està inspiradíssima amb les magdalenes , i les he trobat tant precioses i sobretot bones, que he fet una sessió fotogràfica per poder-vos-les ensenyar ¡¡¡¡
I a més a més de ensenyar-vos les fotos també us explicaré la recepta, en aquest cas no sé si es fàcil (crec que sí), pero el que us puc ben dir es que estàn boníssimes ¡¡¡¡¡¡
Aquestes concretament son amb maduixes i alguna amb coberta de xocolata, la setmana passada les va fer amb cireres…també genials¡¡¡¡¡¡, així que podeu fer-les amb la fruita que més us agradi.
INGREDIENTS:
En aquesta recepta utilitzarem les mesures en tasses , ja sabeu que algunes receptes angleses i americanes en lloc del nostre sistema mètric, utilitzen mesures diferents, doncs en aquest cas nosaltres també sortirem del sistema.
1 + 3/4 de tassa de farina, 1/4 de tassa de maizena, 2 culleradetes de llevat Royal, un ou batut, 1/4 de tassa d’oli d’oliva suau (que no ens hi dongui massa gust), 1/2 tassa de sucre, 1/2 cullerades de canyella, 1 tassa de llet, 1/2 culleradeta de sal i 2 tasses de la fruita que us agradi: cireres, maduixes, mores…
Escalfeu el forn a 180º.
Barregeu en un bol tots els ingredients secs: la farina, la maizena, el sucre, el llevat, la sal i la canyella.
Aneu afegint els ingredient molls, barrejant amb una espàtula (no cal que quedi molt fí): l’oli, l’lou i la llet.
Llavors hi afegiu la fruita, remeneu i ja podeu omplir el motlles de magdalenes, unes 3/4 parts , no els ompliu del tot que us vessarant.
Afegiu una culleradeta de sucre per sobre de cada una.
Uns 20 o 25 minuts al forn , fins que quedin daurades.
Si voleu podeu fer com l’Alba, una mica de cobertura de xocolata per sobre i delicioses¡¡¡¡¡¡¡
Mi enhorabuena a tu hija Alba¡¡¡. Las magdalenas tienen una pinta exquisita, y la presentación fabulosa. Pero lo mas bonito es poder cocinear con ellas verdad???. Bss
Virginia “sweet and sour”
Gracias Virgínia, la verdad es que las ha hecho sola en su casa, no conmigo, jajajaj. Besos.
Molt bé Alba, així m’agrada!……ja ho diuen que els testos s’assemblen a les olles!!!
Amb l’exemple de la mare suposo que les teves filles no els ha estat gens difícil ser unes veritables artistes… Prometo seguir els vostres consells i provar de repetir-les.
Marga, l’Alba es molt més artista que jo….li deu venir de la branca del meu germà ¡¡¡¡¡
petons ¡¡
Amb la mare que tenen com no han de sortir-los unes coses tan bones? tenen molt bona pinta! Marta
Moltes gràcies Marta , un petó.
Visca l’Alba i els artistes com ella! Perquè… de quina edat estem parlant? Si és molt peque és més que una artista, és un geni!! Felicita-la de part meva. Petons
No es peque, que jo ja tinc una edat, jajajja, té 28 anys , adulta del tot ¡¡¡¡¡ petons.
Quina sort tenir una artista així a casa i que et faci aquestes magdalenes!! jo, amb l’Aina encara hauré d’esperar pobreta, jijiji
Bé l’Alba ja té casa seva….pero ho comparteix i em porta tastets, jejejej. Un petó.
Enhorabona mama Leo!!!!!! continua la “saga” segueix la tradiciò de la familia , es un art, i quiina bona pinta que fan. Alba ets admirable…….
Gràcies Hortènsia….va tenir bones mestres……petons¡¡¡¡
Hola Leo.
Prmer de tot enhorabona per el blog, m’agrada molt.
Voldria provar de fer les madalenes pero tinc un dubte, de quina mida són les tasses?, de cafe o més grans?
Moltes gràcies Dolors, l’hi he preguntat a l’Alba i les tasses son de cafè amb llet, ella diu que ho fa amb un got.