Avui us explicaré una pizza, o digueu-li com vulgueu, té els principals ingredients de la pizza, una massa feta amb farina, tomaquets, orenga i formatge…..a més a més d’altres ingredients. I com totes les pizzes, podeu afegir, treure, o variar els ingredients . I la forma també , perque enlloc de rodona , té una forma més similar a la “calzone”.pizza especial 011 Aquesta recepta també tindrà dos parts. l’exterior i  l’interior. La massa i el farciment.pizza especial 001 La massa l’he fet amb una farina integral que ja porta el llevat de la marca Lidl. També l’he fet altres vegades amb una farina del Mercadona, que es per fer pizzes i també porta el llevat incorporat. Sino, la podeu fer amb farina normal i afegiu vosaltres el llevat.pizza especial 002 pizza especial 003 Ingredients per al massa: 

1/4 de kg de farina amb llevat (sino afegir el llevat que correspongui).

125 ml d’aigua.

una cullerada sopera d’oli d’oliva.

una culleradeta de postres de sal.pizza especial 004 El.laboració:

Barregeu els ingredients en un vol, quan estiguin integrats passar-ho sobre el marbre enfarinat, amassar fins que quedi una massa homogènia.

Deixar reposar mentres fem el farciment.

A mi m’agrada la massa de la pizza fina i cruixent, pero si us agrada més gruixuda i toba, simplement deixeu-la reposar més estona i que llevi més.pizza especial 005 pizza especial 006Ingredients pel farciment:

Tomaquet triturat cru (natural o de pot), oli, sal, sucre,  orenga, espinacs cuits, panses , pinyons, pebrot escalibat, formatge (mozzarela o formatge ratllat).

El.laboració:

Poseu una mica d’oli en una paella i hi fregiu el tomaquet , a foc suau fins que espessi, saleu-lo i tireu-hi l’orenga i una mica de sucre.

En una altra paella poseu una mica d’oli, fregiu el pinyons , les panses i quan estiguis una mica torrats afegiu els espinacs, deixeu una mica a la paella que es fregeixin i deixin anar tota l’aigua.

 

 


pizza especial 007
Mentres, tindreu el forn engegat que es vagi escalfant.

Posem una mica de farina al marbre de la cuina i estirem la massa que teniem guardada, l’hem de deixar fina i en forma cuadrada, aquest es el moment de posar-la sobre el paper del forn i la safata, doncs quan la tinguem farcida ens serà molt més dificil de moure-la.

Fem imaginariament tres parts , a la del mig es on hi posarem el farciment i els dos costats de la massa són els que creuarem a sobre.

Hi posem primer el tomaquet, després els espinacs, a sobre les tires de pebrot escalibat i sobre de tot el formatge, jo li he posat mozzarela a làmines i altres cops que no en tinc formatge ratllat.

Llavors amb els costats de la massa que em deixat sense res a sobre, els hi fem uns talls i anem cavalcant sobre el farciment.

Ja la tenim a punt d’anar al forn¡¡¡¡¡¡¡

Forn calent al màxim per sobre i per sota. esperem que quedi torradeta i ja està ¡¡¡¡¡

 

Boníssima¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Amb ingredients naturals, sense copnservants i molt millor de preu que una prefabricada¡¡¡¡¡¡¡¡¡

 

 
pizza especial 008 pizza especial 009 pizza especial 010

Advertisements