image (1)Abans de que s’acabi la temporada de les mandarines , no podeu deixar de fer aquests pastissets, son deliciosos, adictius, els he fet multiples vegades aquest hivern i vull compartir-ho amb vosaltres. Èxit assegurat¡¡¡¡¡
imageEs fan en dos temps, que vull dir amb aixó?, doncs que primer heu de fer la tartaleta i després la crema per farcir-la. No us desanimeu, es fàcil.

Anem per parts:

TARTALETA:

Ingredients: 100 g. de mantega a temperatura ambient, 90 gr. de sucre, 1 ou, 160 gr. de farina, 1 cullerada sopera de cacau en pols, 1 pessic de sal.

El.laboració: Barregeu la mantega i el sucre, treballant-ho fins que estigui unit, hi afegiu l’ou, barrejar i posteriorment la farina i el cacao tamissats, remenar i quan estigui barrejar fer una bola i guardar a la nevera 1/2 hora.

Escalfem el forn al màxim per sobre i per sota.

Treieu la massa de la nevera i poseu la massa entre dos papers film, i aplaneu amb el corró , d’aquesta forma no s’enganxa ni al marbre ni al corró. Obteniu una massa prima de 1/2 cm de gruix, que pogueu manipular sense trencar. Talleu rodones , amb un got per exemple, i amb aquestes rodones cubriu les parets de motlles de magdalenes o muffins. Us en sortirà una dotzena més o menys. Ompliu les tartaletes de cigrons , crus, perque la pasta no creixi mentres es cou, i ja podem posar-ho al forn, foc al màxim i uns 10 o 12 minuts. Treieu del forn , espereu que es refredin i buideu els cigrons, si creieu que no han quedat ben cuites , podeu fornejar-les una mica més, ara sense els cigrons.

image (2)

Mentres es couen les tartaletes podem fer la crema.

CREMA:

Ingredients: 120 gr. de sucre, 2 ous sencers i 4 rovells, 2 cullerades (soperes) de maizena, 100 gr. de nata líquida, 150 gr. de suc de mandarina, la ratlladura de dos pells de mandarina, 2 cullerades de Gran Manier ( o quelcom dolcet que us agradi).

El.laboració:

Barregeu el sucre amb els ous i els rovells, batent amb les varetes elèctriques, o a ma amb força, afegiu la nata, la maizena , el suc de madarina, i la ratlladura. Posar-ho al foc , suau, i no deixar de remenar, fins que s’espessi, sense arribar a bullir. treure del foc i afegir el Gran Manier.

Deixeu refredar la crema a temperatura ambient i ja podeu omplir les tartaletes.

Ara passem a cremar la crema, amb un soplet de cuina o el que tingueu (jo tinc una resistencia, regal de la Marta genial¡¡), hi tirem una mica de cucre sobre i cremem. I acabem de decorar amb un grill de mandarina.

pastisst amb crema de mandarina 003

Probeu-les ¡¡¡¡¡¡ repetireu¡¡¡¡¡¡

 

Anuncis