Avui que fa l’any del bloc, us explicaré la recepta més esperada: LA SALSA DE LES PATATES BRAVES DE LA ROUREDA.
En altres entrades del bloc , ja he parlat una mica sobre el bar dels meus pares : LA ROUREDA. I les seves tapes, pero la més mítica, la que està en el record de molts solsonins, son les PATATES BRAVES.
La Rau es va obrir l’any 1963 i els meus pares el varen tenir 17 anys, després el Ramon Alsina i la Montse Call el varen tenir 10 anys més. Com que la meva àvia era cuinera varen començar a fer tapes calentes, que en aquell moment era una novetat a Solsona: calamars a la romana, callos, croquetes, pops, ensaladilla russa…i les recordades patates braves.
Abans de explicar-vos la recepta , dir-vos un parell de coses importants:
Primer de tot, seguríssim que el record de les patates braves es molt millor del que eren en realitat, aquest record va associat al bar, a l’ambient , a joventut, a bona companyia……i tot aixó fa que barregem sabors i sensacions….Així que potser per trobar-les més bones , posem musica d’aquells temps, ens vestim com a la nostra joventut, ens oblidem de les preocupacions de la vida adulta i seiem a la taula amb els nostres àmics……
En segon lloc tingueu en compte les patates, que siguin de bona qualitat les oriundes del pais : kenebec o bufet. Talleu-les a tires gruixudes i fregiu-les amb oli calent, pero sense que rossegin, poc a poc, llavors les podeu treure del foc ( al bar les teniam així , fins que demanaven una tapa). I just al moment de servir-les, tornar a posar a la paella amb oli molt calent per rossejar-les. Posar en un colador, sacsejar perque deixin anar l’oli i salar-les.
I ara ja podem anar per la recepta , ja veureu que no té secrets.
INGREDIENTS:
1 kg. de tomaquet de pot cru i triturat.
1 tassa ( de cafè ) d’oli.
1 cullerada (de sopa) de vinagre.
1 cullerada (de postres) de pebre vermell dolç.
1/2 cullerada ( de postres) de pebre vermell picant.
1/2 cullerada (de postres) de pebre negre.
1 cullererada (de postres ) de sal.
1 cullerada (de postres) de sucre.
20 avellanes.
Poseu tots els ingredients al pot del minipimer i triturar.
Tasteu-la i afegiu el que us sembli que falti per recordar el gust original que recordeu de les PATATES BRAVES DE LA RAU ¡¡¡¡¡¡¡
Bonisssimes….!!!!!
Ja tinc ganes de provar-ho
un dia podriam fer un sopar de tapes de la rau, jejjeej.
Boníssima, segur!!!!
ara l’has de fer marc¡¡¡¡¡
Caldrà doncs repetir-les… Leo, en prenc bona nota, sobretot pel que fa a la salsa. Segur que com aperitiu són boníssimes!!
Gràcies Marga, una tapeta abans de sopar…boníssimes¡¡¡¡¡
Quants records al reservat de la Rau i amb els el sabors de les braves! Mmmmm!
Gràcies pel comentari Eva….el reservat no el podem resucitar, pero si pots fer les braves¡¡¡¡¡¡
ARA HO ENTENC COM EREN DE BONES, LES PATATES BRAVES DE LA” RAU”….. UN 10 !!!!!!!!
Ja l’has provat de fer, Hortènsia????. Un petoó i gràcies pel comentari.
Però… no es fregeix ni res?
Mònica, no , no es fregeix , el tomaquet ha de ser cru.
Quants records!!!, les farè per recordar vells sabors…
Moltes gràcies pel comentari Joana ¡¡¡ Explica’ns els resultats¡¡¡¡¡
La meva mare i tieta treballaven i la salsa li surt molt bona igual q la de la rau
Gràcies Migue pel teu comentari. recordo la teva mare i ala teva tieta al bar. Una abraçada!!!!!
Quina grata sorpresa de veure, una tapa de patates braves de la Rau…..
Moltes gràcies Francesc, pots recordar temps passats, fent la salsa !!!