Avui que fa l’any del bloc, us explicaré la recepta més esperada: LA SALSA DE LES PATATES BRAVES DE LA ROUREDA.patates braves 005 patates braves 006 En altres entrades del bloc , ja he parlat una mica sobre el bar dels meus pares : LA ROUREDA. I les seves tapes, pero la més mítica, la que està en el record de molts solsonins, son les PATATES BRAVES.

La Rau es va obrir l’any 1963 i els meus pares el varen tenir 17 anys, després el Ramon Alsina i la Montse Call el varen tenir 10 anys més. Com que la meva àvia era cuinera varen començar a fer tapes calentes, que en aquell moment era una novetat a Solsona: calamars a la romana, callos, croquetes, pops, ensaladilla russa…i les recordades patates braves.
patates braves 007 patates braves 012 Abans de explicar-vos la recepta , dir-vos un parell de coses importants:

Primer de tot, seguríssim que el record de les patates braves es molt millor del que eren en realitat, aquest record va associat  al bar, a l’ambient , a joventut, a bona companyia……i tot aixó fa que barregem sabors  i sensacions….Així que potser per trobar-les més bones , posem musica d’aquells temps, ens vestim com a la nostra joventut, ens oblidem de les preocupacions de la vida adulta i  seiem a la taula amb els nostres àmics……

patates bravesEn segon lloc tingueu en compte les patates, que siguin de bona qualitat les oriundes del pais : kenebec o bufet. Talleu-les a tires gruixudes i fregiu-les amb oli calent, pero sense que rossegin, poc a poc, llavors les podeu treure del foc ( al bar les teniam així , fins que demanaven una tapa). I just al moment de servir-les, tornar a posar a la paella amb oli molt calent per rossejar-les. Posar en un colador, sacsejar perque deixin anar l’oli i salar-les.patates braves 009 I ara ja podem anar per la recepta , ja veureu que no té secrets.

INGREDIENTS:

1 kg. de tomaquet de pot cru i triturat.

1 tassa ( de cafè ) d’oli.

1 cullerada (de sopa) de vinagre.

1 cullerada (de postres) de pebre vermell dolç.

1/2 cullerada ( de postres) de pebre vermell picant.

1/2 cullerada (de postres) de pebre negre.

1 cullererada (de postres ) de sal.

1 cullerada (de postres) de sucre.

20 avellanes.

patates braves 010 EL.LABORACIÓ:

Poseu tots els ingredients al pot del minipimer i triturar. 

Tasteu-la i afegiu el que us sembli que falti per recordar el gust original que recordeu de les PATATES BRAVES DE LA RAU ¡¡¡¡¡¡¡patates braves 011