entrants de Nadal 002L’entrada d’avui té dos motius, un es iniciar alguns entrants per fer aquestes festes. Són entrants fàcils i molt bons.

L’altre moTiu es col.laborar  per última vegada a la recepta del 15 del blog ELS FOGONS DE LA BORDETA, http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre-3/, ells cada mes feien una proposta a la xarxa i el dia 15 es penjaven multitud de receptes , responent a la seva crida. Després de dos anys de tenir la feinada de recollir, fer un index i comentar totes i cada una de les receptes , han decidit descansar (el seu bloc segueix eh¡¡¡, mireu-lo , val la pena.) Així que no em puc perdre l’ultima RECEPTA DEL 15.

Us explicaré dos aperitius, doncs són senzills i ràpids.

SALMÓ A DAUS MARINATS I BOLES CRUIXENTS DE FOIE.

SALMÓ A DAUS MARINATS.

entrants de Nadal 004

Compreu un troç de salmó fresc, feu que us treguin l’espina i la pell a la peixateria. Talleu-lo a daus. Poseu-los en un recipient fondo, i afegiu un troç de pell de taronja, un troç de pell de llimona, ratlladura de taronja, ratlladura de llimona, sal, pebre, salsa de soja i cobriu-lo d’oli.

Podeu fer-lo el dia anterior o si voleu simplement amb dos hores que estigui marinat , ja n’hi ha suficient.

Per presentar-lo, el treieu de l’oli, el poseu en una cullereta, amb una fulla de vert a sota i una gota de reducció de vinagre, a sobre.

BOLES CRUIXENTS DE FOIE.

entrants de Nadal 007

Compreu un bloc de foie. Deixeu-lo a la nevera fins que volgueu fer la recepta, doncs millor que estigui fred per fer les boles.

Ens farà falta el foie i les atmetlles, res mès. Les atmetlles les he comprat al Garric Garrac (Solsona), son trossets d’atmetlles , pero sense torrar, les  posem al forn, amb el gratinador i vigilant que no es cremin, quan estan daurades ja les tindrem llestes.

Poseu les atmetlles en un plat, i feu boles de foie amb l’estri correponent i les arrebosseu amb les atmetlles , punxeu amb un bastonet de fer broxetes i ja tenim l’aperitiu fet.

entrants de Nadal 008

Com us he dit son fàcils , bons i espectaculars de presentació.

Abans de Nadal, ja en publicaré uns quants més ¡¡¡¡¡¡