Etiquetes
Voleu fer alguna cosa especial per sopar?, que sigui fàcil?, que agradi molt? original?.
Doncs un parell de tapes , sanes, bones, diferents……hi afegiu una cervesa d’aquestes que estan de moda (n’acavo de veure a l’aparador de l’ISSIMM…que modern no?) artesanals, de proximitat…..
I si teniu convidats , quedareu la mar de bé ¡¡¡¡¡
La primera no sé com titular-la , volia posar-li: “salpicón”, pero no trobo la traducció al català . Així que li posarem “barreja al gust”.
Es que aquesta tapa, està feta amb tres ingredients que tenia a la nevera i barrejats han resultat ser d’allò més bò ¡¡¡¡¡¡
Us dic els tres ingredients: Carbassa, xampinyons i tonyina fresca.
Simplement talleu la carbassa a daus petits , els xampinyons i ho fregiu amb una mica d’oli en una cassola, salpebreu i quan estigui cuit afegiu la tonyina a daus , i deixeu que simplement es blanquegi, sobretot no la cogueu massa, al punt es com està més tendra.
I l’altra tapa es una “sipia amb tinta” a la meva manera:
Necessiteu també tres ingredients com l’anterior: Sípia, ceba i pesols.
Compreu sipies fresques , demaneu que us les netegin i us guardin una bosseta de tinta , de les que porten, encara que volgueu fer varies sípies , amb una bossa de tinta en teniu prou per totes.
Poseu en una cassola oli i sofregiu la ceba poquet a poquet, quan veigueu que estigui cuita, hi agefiu les sípies netes i talladetes a trossets, deixeu sofregir, afegiu els pesols, la bosseta de tinta ,salpebreu i que vagi fent el xup-xup, si es vol també si pot afegir un raig de vi blanc.
Tarde a coure’s el temps que tarden els pesols a estar cuits, uns 30 minuts.
I a sopar¡¡¡¡¡ que ja es hora¡¡¡¡¡¡¡
Marga C said:
Dues tapes excel.lents! Diferents però dins una mateixa filosofia de vida: el gust pels sabors més naturals. M’ho imagino i se’m fa la boca aigua. Pensar a més amb una cerveseta d’espelta… Per cert, tasteu les “Clandestines de Montferri” si en teniu ocasió, cosa fina!
culleraderoure said:
Moltes gràcies Marga, pel comentari. Ara hi ha moltes cerveses , tipus artesanes….i realment estant molt bones. Un petonàs ¡¡¡¡¡
Marta said:
Per mi dues de sípia!!! Que bo nena!
culleraderoure said:
Ummmm si ara mateix ens ho poguessim portar a taula ¡¡¡ o millor a la barra¡¡¡¡¡¡ un petó.
marina said:
Aquest post d’avui agrada molt al meu blog… he he. Aprofitant el que tenim a la nevera podem fer meravelles!!! Aquestes tapetes que has inventat són genials, fan una pinta… petons!
culleraderoure said:
Siiii, ideal pel teu bloc ¡¡¡¡¡, moltes gràcies pel comentari. un petó.
Tot es bo el que l olla cou said:
Si és que no cal res més….obrir la nevera i la imaginació alhora!!! m’encanta cuinar així… has vist que he fet servir la coca salada de carbassa per a la recepta del 15 de bolets? Et felicito, filla….
Jordi
culleraderoure said:
Moltes gràcies Jordi, ja veig que el meu bloc comença a ser important, jejejej, algú s’inspira en ell….i a més a més algú que sap cuinar. moltes gràcies, em fa molta il.lusió¡¡¡¡¡¡
Pepita Fàbregas Miralles said:
I de les croquets que feia la senyora Pilar a la Rau,que m’en dius?encara les recordo .En podries donar la recepta?
culleraderoure said:
Pepita, gràcies pel comentari. La recepta de les croquetes ja hi està penjada, es de les primeres . El títol es : CROQUETES DE LA RAU.