Etiquetes

Voleu fer alguna cosa especial per sopar?, que sigui fàcil?, que agradi molt? original?.

Doncs un parell de tapes , sanes, bones, diferents……hi afegiu una cervesa d’aquestes que estan de moda (n’acavo de veure a l’aparador de l’ISSIMM…que modern no?) artesanals, de proximitat…..

I si teniu convidats , quedareu la mar de bé ¡¡¡¡¡

La primera no sé com titular-la , volia posar-li: “salpicón”, pero no trobo la traducció al català . Així que li posarem “barreja al gust”.

Es que aquesta tapa, està feta amb tres ingredients que tenia a la nevera i barrejats han resultat ser d’allò més bò ¡¡¡¡¡¡
Us dic els tres ingredients: Carbassa, xampinyons i tonyina fresca.

Simplement talleu la carbassa a daus petits , els xampinyons i ho fregiu amb una mica d’oli en una cassola, salpebreu i quan estigui cuit afegiu la tonyina a daus , i deixeu que simplement es blanquegi, sobretot no la cogueu massa, al punt es com està més tendra.

I l’altra tapa es una “sipia amb tinta” a la meva manera:

Necessiteu també tres ingredients com l’anterior: Sípia, ceba i pesols.

Compreu sipies fresques , demaneu que us les netegin i us guardin una bosseta de tinta , de les que porten, encara que volgueu fer varies sípies , amb una bossa de tinta en teniu prou per totes.

Poseu en una cassola oli i sofregiu la ceba poquet a poquet, quan veigueu que estigui cuita, hi agefiu les sípies netes i talladetes a trossets, deixeu sofregir, afegiu els pesols, la bosseta de tinta ,salpebreu i que vagi fent el xup-xup, si es vol també si pot afegir un raig de vi blanc.

Tarde a coure’s el temps que tarden els pesols a estar cuits, uns 30 minuts.

I a sopar¡¡¡¡¡ que ja es hora¡¡¡¡¡¡¡