Etiquetes
Voleu fer alguna cosa especial per sopar?, que sigui fàcil?, que agradi molt? original?.
Doncs un parell de tapes , sanes, bones, diferents……hi afegiu una cervesa d’aquestes que estan de moda (n’acavo de veure a l’aparador de l’ISSIMM…que modern no?) artesanals, de proximitat…..
I si teniu convidats , quedareu la mar de bé ¡¡¡¡¡
La primera no sé com titular-la , volia posar-li: “salpicón”, pero no trobo la traducció al català . Així que li posarem “barreja al gust”.
Es que aquesta tapa, està feta amb tres ingredients que tenia a la nevera i barrejats han resultat ser d’allò més bò ¡¡¡¡¡¡
Us dic els tres ingredients: Carbassa, xampinyons i tonyina fresca.
Simplement talleu la carbassa a daus petits , els xampinyons i ho fregiu amb una mica d’oli en una cassola, salpebreu i quan estigui cuit afegiu la tonyina a daus , i deixeu que simplement es blanquegi, sobretot no la cogueu massa, al punt es com està més tendra.
I l’altra tapa es una “sipia amb tinta” a la meva manera:
Necessiteu també tres ingredients com l’anterior: Sípia, ceba i pesols.
Compreu sipies fresques , demaneu que us les netegin i us guardin una bosseta de tinta , de les que porten, encara que volgueu fer varies sípies , amb una bossa de tinta en teniu prou per totes.
Poseu en una cassola oli i sofregiu la ceba poquet a poquet, quan veigueu que estigui cuita, hi agefiu les sípies netes i talladetes a trossets, deixeu sofregir, afegiu els pesols, la bosseta de tinta ,salpebreu i que vagi fent el xup-xup, si es vol també si pot afegir un raig de vi blanc.
Tarde a coure’s el temps que tarden els pesols a estar cuits, uns 30 minuts.
I a sopar¡¡¡¡¡ que ja es hora¡¡¡¡¡¡¡
Dues tapes excel.lents! Diferents però dins una mateixa filosofia de vida: el gust pels sabors més naturals. M’ho imagino i se’m fa la boca aigua. Pensar a més amb una cerveseta d’espelta… Per cert, tasteu les “Clandestines de Montferri” si en teniu ocasió, cosa fina!
Moltes gràcies Marga, pel comentari. Ara hi ha moltes cerveses , tipus artesanes….i realment estant molt bones. Un petonàs ¡¡¡¡¡
Per mi dues de sípia!!! Que bo nena!
Ummmm si ara mateix ens ho poguessim portar a taula ¡¡¡ o millor a la barra¡¡¡¡¡¡ un petó.
Aquest post d’avui agrada molt al meu blog… he he. Aprofitant el que tenim a la nevera podem fer meravelles!!! Aquestes tapetes que has inventat són genials, fan una pinta… petons!
Siiii, ideal pel teu bloc ¡¡¡¡¡, moltes gràcies pel comentari. un petó.
Si és que no cal res més….obrir la nevera i la imaginació alhora!!! m’encanta cuinar així… has vist que he fet servir la coca salada de carbassa per a la recepta del 15 de bolets? Et felicito, filla….
Jordi
Moltes gràcies Jordi, ja veig que el meu bloc comença a ser important, jejejej, algú s’inspira en ell….i a més a més algú que sap cuinar. moltes gràcies, em fa molta il.lusió¡¡¡¡¡¡
I de les croquets que feia la senyora Pilar a la Rau,que m’en dius?encara les recordo .En podries donar la recepta?
Pepita, gràcies pel comentari. La recepta de les croquetes ja hi està penjada, es de les primeres . El títol es : CROQUETES DE LA RAU.