Pels que no sou de Solsona i els que si ho sou , pero sou massa jovenets per coneixer la Rau, la Sra. Pilar es la meva mare.
Ja us vaig explicar a la meva petita biografia de cuinera , que els meus pares varen tenir un bar, anomenat la Roureda. La meva mare era molt jove llavors, estaria en la treintena, pero eren uns altres temps i el jovent li tenia un respecte i li deien Sra. Pilar. Per molta gent de Solsona li ha quedat la Sra Pilar (de la Rau).
Aquí ens podeu veure, les dues, amb el meu germà, el meu avi Jaume i uns parents de ciutat, a la porta de la Roureda……quants records ¡¡¡¡¡¡¡¡ la foto es de l’any 1964.
Ja sé que tinc pendent la recepta de la salsa de les patates braves, es una petició que la gent em fa sovint, no us impacienteu….la farem ¡¡¡¡ la meva mare i jo ¡¡¡¡ proximament, no en dubteu.
I després de tantes nostàlgies…anem pels panellets.
INGREDIENTS:
1/2 Kg. d’atmetlla en pols (que sigui de molt bona qualitat).
375 gr. de sucre.
1 patata bullida mitjana (bullida amb pell (després peleu-la, eh?) i xafada amb una forquilla quan encara sigui calenta).
1 llimona (la ratlladura).
EL.LABORACIÓ:
Treballar-ho tot junt ben amassat (amb les mans) i ja els hi podeu donar forma de panellets.
En el cas de la meva mare, n’ha fet de tres menes .
-Els de pinyons, que es fan de la següent manera: quan tingeu el panellet fet passeu-lo per farina (poca) i ou batut i llavors ja podeu enganxar els pinyons.
-Els de codonyat (proximament recepta), que simplement emboliqueu un trosset de codonyat amb la massa.
-Els de coco, que es barreja ,al gust de cadascú , coco ratllat i es dona forma de bolet.
Tindrem el forn calent, abans enceneu-lo al màxim .I enfornem els panellets, uns 10 minuts,i els vigilem fins que els veiguem torradets al nostre gust.
Que tingueu una bona diada de Tots Sants.
Tenen molt bona pinta. Jo els farè demà. Aquest 3 tipus són els que més m´agraden.
Moltes gràcies Montse. Ja has vist la foto , amb el meu germa?????. Un petó.
Que entrada más tierna y que bonitos son estos recuerdos!!!
Nunca los he hecho aunque sí que los como, me encantan!! A ver si me animo viendo los tuyos!!
Besotess
Teresa, te has animado a hacerlos????, fáciles y muy buenos. Muchas gracias por tu comentario.
Que bé! Has lligat els panellets amb la història familiar, i amb foto antiga i tot, que jo m’hi encanto que no vegis… he he. Encara que sóc de Sabadell i em miro el llibre “Sabadell, ahir” hi hi. Bona castanyada, guapa! A gaudir d’aquests deliciosos panellets!!!
A mi també m’agrada mirar fotos…..recordar…Un petó molt gran.
M’ha agradat molt aquest post ple d’història i nostàlgia!!!
petonets
Moltes gràcies pel comentari…tot tradicional, panellets, familia, infància….em faig vella. jajaja,
Jo ara mateix em poso a fer-los però amb petites variacions, la patata l’he escalivada al forn i la passo pel passapurès i, la massa, la deixo reposar a la nevera unes vint-i-quatre hores. Demà els hi donaré forma.
Segur que tots seran molt bons!