Pels que no sou de Solsona i els que si ho sou , pero sou massa jovenets per coneixer la Rau, la Sra. Pilar es la meva mare.

Ja us vaig explicar a la meva petita biografia de cuinera , que els meus pares varen tenir un bar, anomenat la Roureda. La meva mare era molt jove llavors, estaria en la treintena, pero eren uns altres temps i el jovent li tenia un respecte i li deien Sra. Pilar. Per molta gent de Solsona li ha quedat la Sra Pilar (de la Rau).

Aquí ens podeu veure, les dues, amb el meu germà, el meu avi Jaume i uns parents de ciutat, a la porta de la Roureda……quants records ¡¡¡¡¡¡¡¡ la foto es de l’any 1964.

Ja sé que tinc pendent la recepta de la salsa de les patates braves, es una petició que la gent em fa sovint, no us impacienteu….la farem ¡¡¡¡ la meva mare i jo ¡¡¡¡ proximament, no en dubteu.

I després de tantes nostàlgies…anem pels panellets.

INGREDIENTS:

1/2 Kg. d’atmetlla en pols (que sigui de molt bona qualitat).

375 gr. de sucre.

1 patata bullida mitjana (bullida amb pell (després peleu-la, eh?) i xafada amb una forquilla quan  encara sigui calenta).

1 llimona (la ratlladura).

EL.LABORACIÓ:

Treballar-ho tot junt ben amassat (amb les mans) i ja els hi podeu donar forma de panellets.

En el cas de la meva mare, n’ha fet de tres menes .

-Els de pinyons, que es fan de la següent manera: quan tingeu el panellet fet passeu-lo per farina (poca) i ou batut i llavors ja podeu enganxar els pinyons.

-Els de codonyat (proximament recepta), que simplement emboliqueu un trosset de codonyat amb la massa.

-Els de coco, que es barreja ,al gust de cadascú , coco ratllat i es dona forma de bolet.

Tindrem el forn calent,  abans enceneu-lo al màxim .I enfornem els panellets, uns 10 minuts,i els vigilem fins que els veiguem torradets al nostre gust.

Que tingueu una bona diada de Tots Sants.