Us vaig dir que publicaria una altra recepta amb raïm i en aquest cas, dolça. Doncs aqui la teniu.
M’encanten els pastissos amb fruites a sobre o barrejades, o amb melmelada…..
Aquesta , igual que la de les guatlles, també es treta d’un bloc http://www.dulcesbocados.com/, que segueixo i m’agrada .
Quan vaig veure la recepta la vaig tenir que fer inmediatament ¡¡¡¡¡, vaig anar a comprar raïm moscatell ….i a fer-la. Veureu que es una recepta molt fàcil , el que més es tarda es a pelar i treure els pinyols del raím ¡¡¡¡¡
INGREDIENTS:
1/2 Kg. de raïm moscatell.
200 gr. de farina.
1/2 sobre de llevat Royal.
100 gr. de mantega.
150 gr. de sucre.
60 ml. d’oli.
1 taronja.
un pols de sal.
una culleradeta de’estracte de vainilla.
2 ous.
100 ml. de vi moscatell.
EL.LABORACIÓ:
Primer de tot treiem la mantega de la nevera , la tallem a trossets, i la deixem a temperatura ambient perque després la poguem treballar.
Mentres pelem i treiem les llavors dels grans de raím. Els guardem.
Posem en un bol, la mantega, la ratlladura de la taronja, el sucre, el pols de sal i la vainilla, ho barregem tot amb les varetes elèctriques, fins que quedi una pasta ben fina.
Llavors tenim per un costat, la farina barrejada amb el llevat tamisada i per l’altre els ingredients líquids, l’oli i el vi. I anem tirant una mica de cada ingredient a la pasta anterior, o sigui farina , oli, farina, vi,farina……..tot barrejant amb les varetes.
Quan tinguem la massa feta , hi barregem la meitat dels grans de raïm amb espàtula .
Preparem un motlle, d’uns 20 cm. de diàmetre , folrat amb paper del forn. Hi tirem la preparació anterior i posem la resta dels grans de raím per sobre.
Ho posem al forn a 175º una hora o fins que ens surti el palillo net.
Ummmm, ara per berenar, amb un cafè i llet i mirant com plou ¡¡¡¡¡¡¡¡
Bona pinta! mmm em sembla deliciós.
Petonets
moltes gràcies. ummm, si que estava deliciós ¡¡¡ no hi va quedar res ¡¡¡¡¡¡
oh que bo!! Sembla molt cremós, i alhora cruixent per fora. M’animo a fer-lo, que hem d’aprofitar la verema!! Bona idea, sí! I molt bones fotos.
moltes gràcies, que vagi de gust¡¡¡¡¡¡
Reblogueó esto en Celler-Adocse.