Aquestes guatlles tenen dos històries , que us explicaré , més que res per donar una mica de rotllo a la recepta.
Hi ha un bloc que m’agrada molt, té unes fotos precioses i unes receptes que fan daler de fer absolutament totes ¡¡¡¡ http://mimithorisson.com/, aquesta es l’adreça per si voleu tafanejar. Doncs en aquest bloc vaig veure aquestes guatlles , pero més que la recepta em va fer daler les fotos, així que els hi vaig copiar més o menys . (les seves son millors….jo sóc simplement una afecccionada , sobretot fent fotos).
I l’altra història té a veure amb una de les meves mooooooooltes aficions, algun dia ja us en aniré parlant de la resta . Doncs bé, els diumenges vaig a jugar a pitch & putt , amb unes amigues, a Guissona , i al camp hi ha unes parres de raïm, que estant localitzades prop del forat , per nosaltres , més dificil del camp , el que hem d’atravessar un llac…..com que ens cauen moltes pilotes a l’aigua i hem de repetir el cop varies vegades ( no som gaire bones….), així que mentres unes tiraven , les altres ens varem entretenir a collir raïm, i fulles de parra, amb l’intenció de fer la recepta.
Així que a la tarda del diumenge, com que tenia 3 guatlles a la nevera, el raïm i les fulles del camp de golf, vaig fer la recepta que feia uns quants dies que em voltava pel cap.
Espero que us agradi la recepta i sobretot les fotossssssssssssssss.
INGREDIENTS:
Guatlles, raïm, fulles de parra, cansalada viada tallada fina (el mateix nombre que guatlles tingueu), una ceba, 3 o 4 grans d’all, un tomaquet, un raig de conyac, sal i pebre.
Farciu les guatlles (netes) amb uns quants grans de raïm, envolteu la guatlla amb un tall de cansalada i la fulla de parra, i lligueu-ho tot junt amb un fil.
Poseu una cassola amb oli al foc, quan estigui calent afegiu les guatlles que es rossegin una mica, i llavors ja podeu posar-hi la ceba , els grans d’all i el tomaquet, la sal i el pebre, deixeu que vagi fent el xup-xup, a mitja cocció tireu-hi el raig de conyac . Les heu de deixar coure fins que gairebé es desfan, si veiem que queda molt sec, podeu afegir meitat brou i meitat aigua.
A l’hora de servir-les , podeu posar grans de raïm per guarnir el plat.
Fent el xup-xup……
Presentació final. Espero que us hagi agradat.
WOW…!!! A mi les guatlles no m’agraden…pero aquestes fan tan bona pinta que t’atreviria a tastar-les 🙂
Cani, segur que t’agradarien. Faig també unes cuixes de guatlla fregides i amb mel al forn , que estan delicioses, a veure si les faig i les penjo al bloc. Una abraçada molt forta.
Leo, espectacular la receta, de principio a fin. Y las fotos con el paso a paso me encantan.
La verdad es que viniendo de familia de cazadores, las codornices me han sido desde pequeña plato en la mesa.. Cuando las guisaban en casa, no se por qué, pero siempre le faltaba a alguna las patas… ¿Por qué será….???? Aquí la picadora que no dejaba una entera¡¡¡. Las patitas eran mi perdición.
Esta receta tuya me ha traido muchos recuerdos y me ha picado el gusanillo de prepararla, incluso con las uvas, que no son santo de mi devoción.
Bss
Virginia “sweet and sour”
Muchas gracias Virginia, las codornices también es uno de mis platos preferidos, y la cocino de diferentes formas , pues en mi casa les gustan a todos (cosa rara), a ver si publico alguna receta más. Un beso .
Reblogueó esto en Celler-Adocse.