Sóc una fan de la crema de carbassa, a l’estiu ben freda i a l’hivern calentona. Em sembla que a casa, gairebé els hi he fet aborrir, perque la faig molt sovint.

Es fàcil de fer i si es fa amb paciència i temps , la cuina no vol presses, està boníssima. I es pot fer en versions més o menys calòriques.

La que jo faig es sense nata i poc greixosa. I molt fàcil ¡¡¡¡

INGREDIENTS:

1 porro, 1 carbassa petita, 1 patata, oli, sal , pebre i brou.

EL.LABORACIÓ:

Posem l’olla al foc amb oli, tallem el porro petit ( no cal esmerar-s’hi perque després el triturem), el posem a sofregir a foc suau, mentrestant triem la carbassa i la patata, ho pelem i ho tallem a daus petits.

Quan veiem que el porro comença a estar ros hi afegim la carbassa i la patata, ho remenem una mica amb amb el porro sofregit i llavors hi afegim meitat brou i meitat aigua, fins que quedi tot cobert.

Ho deixem bullir, més o menys entre 1/2 hora i 3/4, fins que veiem que la patata es comença a desfer ( la carbassa es cou abans). Ho treiem del foc i triturem amb el turmix. Afegim una mica de pebre negre , tastem i rectifiquem de sal fins que quedi al nostre gust.

Ho servim amb pipes de carbassa .

Anuncis