Sóc una fan de la crema de carbassa, a l’estiu ben freda i a l’hivern calentona. Em sembla que a casa, gairebé els hi he fet aborrir, perque la faig molt sovint.
Es fàcil de fer i si es fa amb paciència i temps , la cuina no vol presses, està boníssima. I es pot fer en versions més o menys calòriques.
La que jo faig es sense nata i poc greixosa. I molt fàcil ¡¡¡¡
INGREDIENTS:
1 porro, 1 carbassa petita, 1 patata, oli, sal , pebre i brou.
EL.LABORACIÓ:
Posem l’olla al foc amb oli, tallem el porro petit ( no cal esmerar-s’hi perque després el triturem), el posem a sofregir a foc suau, mentrestant triem la carbassa i la patata, ho pelem i ho tallem a daus petits.
Quan veiem que el porro comença a estar ros hi afegim la carbassa i la patata, ho remenem una mica amb amb el porro sofregit i llavors hi afegim meitat brou i meitat aigua, fins que quedi tot cobert.
Ho deixem bullir, més o menys entre 1/2 hora i 3/4, fins que veiem que la patata es comença a desfer ( la carbassa es cou abans). Ho treiem del foc i triturem amb el turmix. Afegim una mica de pebre negre , tastem i rectifiquem de sal fins que quedi al nostre gust.
Ho servim amb pipes de carbassa .
Abans no m’agradava la carbassa, un dia la vaig tastar cuita al forn i va recordar-me a la dolçor dels boniatos. La crema de carbassa va venir dp. i ara la trobo molt agradable ja sigui estiu o hivern. Aquesta crema, amb unes pipes passades per la paella o uns encenalls d’ibèric crea senzillament adicció.
tens raó marga…jo tampoc l’utilitzava gaire i ara hi faig moltes receptes. i cuita al forn deliciosa. un petó i gràcies pel comentari.
Un dels meus plats fixes dels sopars de tardor-hivern! Ja saps que recollim receptes de carbassa pel 15? 😉
Petons
Sandra
si ¡¡¡¡ ja la penjaré a la recepta del 15 i l’altra que vull penjar aquesta setmana mateix també. moltes gràcies.
Booooonaaaa!!! Mmmmm! A mi també m’agrada molt la carbassa! Bona idea la de triturar-la amb turmix i no amb minipimer, segur que la textura és més cremosa!
tu amb la termomix, et queda una textura insuperable¡¡¡¡¡¡, gràcies pel comentari, un petó.
Tens raó, boníssima! No me’n cansaria mai, de la crema de carbassa. Jo també hi afegeixo porro, que trobo que li afegeix un gust estupendo! Petons
com ens agrada menjar¡¡¡, jajaja, n i que sigui una senzilla crema de carbassa¡¡¡¡, un petó.
Es una de les cremes mes bones que hi han! a mi especialment la de carbassa m’encanta, peró sabeu quin es el meu secret? comprar boletus assecats (uns 10 grams) i després de tenir-los hidratats amb aigua uns 15 minuts abocar-lo a la cassola i coer amb les verdures…jo també li afegeixo ceba i pastanaga i creieu-me que queda realment exquisita! aixó si jo la faic en cru, es a dir afegir les verdures a l’aigua bullent…espero que proveu aquesta altra opció! Salutacions
bona idea lo dels boletus ¡¡¡¡, quan es el temps dels bolets camagrogs , els fregeixo una mica i també els afegeixo. gràcies pel comentari. un petó.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.