Sembla que tot ho anomeno lassanya….pero una capa sobre l’altra de productes diferents, es una lassanya??, es un mil fulls??.Aquest li direm lassanya i la propera preparació mil fulls …..
Aquest es un plat d’estiu fresquet , que es el que ens convé ara mateix¡¡¡¡¡
Està fet amb pebrot vermell escalibat i sardines marinades, o sigui que coses fàcils i explicades anteriorment.
De totes maneres tornaré a explicar com es fa:
INGREDIENTS:
Sardines ( petites i ben fresques), sal , oli, vinagre, alguna herba.
Pebrot vermell.
Tomaquet fregit casolà.
EL.LABORACIÓ:
Primer de tot marinem les sardines , com a minim un dia abans. Hi treiem el cap i les espines i les posem per capes en un tuper, tal i com us vaig explicar en l’entrada de l’amanida de seitons. Sardines, sal , pebre , vinagre , herba i oli, quan tinguem totes les capes, acabar d’omplir d’oli fins que quedi tot tapat.
Escalibem els pebrots i quan estiguin freds els pelem.
Quan estiguin les sardines marinades i els pebrots a punt, agafem un recipient rectangular, per exemple un tuper i anem posant una capa de sardines i una de pebrots, ho tapem i ho posem al congelador, com a minim fins que quedi pres i sino ho podem treure una hora abans de servir-ho.
Ho desmotllem i tallem una mica els costats perque ens quedi ben pulit.
Fem les raccions i podem guarnir el plat amb uns topets de tomaquet fregit casolà.
El plat em fa molt daler!!! Però les fotos t’has quedat magnífiques!!!!
Marta , aquest es de “regim”, jajajajja. Gràcies pel comentari de les fotos.
Doncs m’agrada molt, que n’hi diguis lasanya! A veure, si els italians la fan amb pasta, aquí amb escalivada, és clar que sí! Un entrant molt nostrat que, amb aquestes fotos que has fet, es menja sol! Petons
Moltes gràcies Marina. A vegades em falta vocabulari…..jajajja
A mi em passa el mateix amb l’arròs (rissotto, paella, arròs caldós…). Això dels noms és un joc d’ous!
Jordi
jajaja, haurem de posar el nom que ens vingui més de gust , sense fer cas dels oficials. moltes gràcies pel comentari.
Fresquet, sa, complert, gustós… què més vols?
si¡¡¡¡¡ , molt recomanable¡¡¡, gràcies pel comentari.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.