Encara que faci un parell de dies que ha refrescat, després de la calor de la setmana passada, estem a l’estiu tornarà a fer calor i segur que ens ve de gust una amanida.

De totes maneres a mi em ve de gust tot l’any, l’amanida es el meu plat preferit ¡¡¡¡¡¡

Aquesta es una mica especial, perque els seitons els marinem nosaltres mateixos. I realment estan boníssims.

Primer de tot us explico com marinar-los:

El més important de tot es que els seitons siguin molt frescos i sencers.

Els trieu, treient el cap i l’espina.

Tingueu a punt un tuper, sal, pebre negre, vinagre , oli, i si voleu alguna herva aromàtica.

Llavors aneu posant capes, primer de tot una capa de seitons, saleu, poseu una mica de pebre i un raig de vinagre. Continueu amb una altra capa, seguint el mateix procediment anterior. Quan tingueu tots els seitons colocats, i salpebrats, cobriu-ho tot amb oli, fins que quedin tapats del tot.

Deixeu-ho com a minim un dia a la nevera, pero se us conservarà més dies , si aneu treient seitons, torneu a omplir d’oli fins que torni a quedar tapat.

I ja podem fer l’amanida:

INGREDIENTS:

Enciams barrejats, tomaquets petits, maduixes, gerds i els seitons.

Oli, sal i vinagre.

EL.LABORACIÓ:

Coloqueu els ingredients al plat, que quedi bònic i amaniu-ho al vostre gust.