A casa nostra som familia nombrosa, pero cada vegada més ens quedem nosaltres dos sols….així que aquesta recepta es per fer un dia que esteu dos….bé , si sou més també eh???, simplement augmentant les proporcions.

INGREDIENTS:

2 tasses de cafè d’arròs.

Oli d’oliva.

3 cebes petites.

3 tomaquets mitjans.

1/2 gra d’all.

Fumet de peix.

1/4 Kg. de cloïses.

1/4 Kg. de gambes.

Un raig de conyac.

2 escamarlants.

2 calamars.

sal i una mica de sucre.

EL.LABORACIÓ:

En una cassola per fer l’arròs, preparem el sofregit. Posem l’oli a la cassola, quan estigui calent hi tirem la ceba tallada petitona, la deixem sofregir a foc molt lent, gairebé aquesta ceba ben sofregida poc a poc, es l`’exit de l’arròs. Quan estigui blanqueta , pero no torrada, hi afegim el mig gra d’all, ho deixem coure una mica i hi afegim el tomaquet ratllat, un pols de sal i una mica de sucre. Deixem que es vagi reduint el tomaquet, també a foc lent.

Mentrestant, pelem les gambes i guardem les closques i els caps. En guardem dos de senceres, sense pelar.

En una cassola o paella, posem un raig d’oli , quan estigui calent , hi tirem l’altra ceba tallada petitona, seguint el mateix procediment que el sofregit de l’arròs, a continuació el tomaquet . Quan veiem que està reduït , posem el foc ben fort i hi afegim els caps i les closques de les gambes, remenem i hi tirem un raig de conyac, ho encenem perque es cremi l’alcohol. Seguidament hi tirem el fumet que ja tenim preparat, fins que tapi les closques. Deixem que cogui 1/4 d’hora. Ho colem amb un colador xinès, i xafem dins el colador, amb una ma de morter les closques i caps de les gambes, que deixin anar el suquet. Reservem.

Mentrestant , les cloïses, que les teniem en aigua salada  perque deixin anar l’arena , si es que en porten,  les posem en una altra paella perque s’obrin.

Un cop obertes les treiem de la closca, en guardem dues per decorar i també guardem el suc que han desprès.

Barregem l’aigua de les cloïses , amb el caldo que hem fet anteriorment.

Quan tinguem el sofregit  fet, hi tirem l’arròs , ho barregem . Hi tirem el caldo , més o menys el doble i una mica més de la mesura de l’arròs. O sigui 4 tasses i mitja. I un cop bulli a foc fort, baixem el foc i que es vagi fent, d’uns 15 a 20 minuts. Una mica abans de que estigui cuit hi afegim les cloïses que haurem tret de les closques i que haviem reservat. Tasteu-lo una mica i si cal afegiu-hi sal.

Ara anem pels calamars : Triem els calamars i reservem les potes .

Fem un altre sofregit amb ceba i tomaquet , igual que els anteriors.

Barregem les gambes que hem pelat anteriorment, amb les potes dels calamars. Farcim el dos calamars amb aquesta barreja i els tanquem amb un escuradents.

Els posem a la cassola on tenim el sofregit , els saltegem una mica i hi afegim una mica del caldo que hem fet anteriorment, que vagi fent xup-xup. Temps de cocció una 1/2 hora.

Ens queda encara dos gambes i dos escamarlants, que hem reservat, (sense pelar ni coure). Posem una miqueta d’oli en una paella, i quan estigui molt calent hi posem les dos gambes i els dos escamarlants, només tomba i tomba a foc molt fort, ho salpebrem. Reservem.

MUNTATGE:

Posem un aro d’emplatar al plat que el servirem, hi posem l’arròs a dins. Treiem l’aro perque ens quedi en forma rodona. Sobre l’arròs hi posem el calamar farcit, la cloïsa a sobre, la gamba i al costat l’escamalà.

DELICIÓS ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anuncis