Ja us vaig explicar en la meva presentació del bloc, que la meva àvia era cuinera, i sempre explicava que havia après a fer els canelons directament del cuiner Josep Rondissoni,( ella l’anomenava Rossini ).

Aquest senyor (el seu nom apareix amb la forma catalanitzada com autor als seus llibres publicats en català) va ser un cuiner d’origen suís,  d’Auguste , que des del 1921 va ser professor de cuina a l’Institut de Cultura , i Biblioteca Popular de la Dona (1909-1937), fundat a Barcelona per Francesca Bonnemaison. Aquesta institució era privada i de caire feminista . 

Doncs la meva àvia , va assistir a aquestes classes, com a cuinera d’una casa benestant de la burgesia de Barcelona.

He trobat una foto de les classes de Rondissoni a internet:

El llibre es molt curiós, pel llenguatge , per les mides, pels ingredients i per les ilustracions.

M’he posat un repte: fer receptes d’aquest llibre, les que estiguin més properes als gustos actuals i que em sembli que poden agradar i que a més a més, me’n pugui sortir amb èxit.

Com a cuiner d’origen suís , fa servir la matega a dojo,per tant  miraré d’ajustar les receptes als gustos més sans d’ara.

Aquest llibre ha estat tota la vida a casa meva, pero no es una cuina de cada dia…les receptes son sofisticades i elaborades, o almenys a mi m’ho semblen, algunes ja les he provat de fer amb èxit i algunes sense….pero persistiré ¡¡¡¡¡

Així que la propera entrada del bloc serà una recepta del llibre de la iaia.