Tal i com us vaig comentar a l’anterior entrada de : Les receptes de les meves amigues, en tinc unes quantes (d’amigues), que son unes artistes, en tots els sentits.

Aquest braç de gitano, l’ha fet la Marta. En un altre post d’aquest bloc, ja us vaig comentar que la Marta es la cirereta del bloc, per les seves ampliacions , aportacions, correccions……

La Marta es la meva amiga de l’ànima, fa tants anys que som amigues que ens hem anat mimetitzant, fins el punt que la gent ens confon o es pensa que som germanes i realment no ens assemblem………per suposat sent ella molt més guapa que jo, jajajajaj.

Igual que la Montse (de l’anterior recepta), la Marta es molttttttt bona cuinera, i té una traça especial pels treballs manuals, per tant els pastissos que fa , a la vegada que molt bons , son molt ben fets i tenen una presentació excelent, jo sóc més barruera i no tant pulida (que hi farem).

Avui us ensenyo el braç de gitano que va portar a un sopar .

Ingredients:

3 ous.

2 clares al punt de neu.

100 gr. de sucre.

100 gr. de farina.

1 sobre de llevat Royal.

1 raig d’almívar de cirera.

ratlladura de la pela d’una llimona.

El.laboració:

Escalfar el forn a 275º.

Barrejar els ous i el sucre, treballant-ho bé una estona, afegir-hi l’almívar. la farina, el llevat, la ratlladura de la llimona i quan estigui tot barrejat, afergir-hi amb suavitat les clares al punt de neu.

Es prepara una safata del forn , amb paper al damunt, s’omple una màniga pastissera amb cornet rodó, i s’estira damunt en diagonal.

S’enforna de 6 a 8 minuts, i quan es treu del forn s’enrotlla perque agafi la forma, i es farceix.

En aquest cas ho varem fer de nata.

I també el varem cubrir de nata per fora, amb la màniga pastissera. Podeu guarnir-lo amb boletes de xocolata, que queda molt bonic.

Muntar nata:

Per 1 litre de nata del 35% de materia grassa o més, s’hi posa 200 gr. de sucre.

Es comença a muntar lentament i quan ja està gairebé llesta s’hi afegeix el sucre, es deixa muntar una mica més, per que no quedi dura que no es tan bona¡¡¡¡¡