Dilluns…..hem de començar bé la setmana , i ho farem amb una recepta molt fàcil , a la vegada que molt bona i si tenim convidats molt bonica.

Si la fem per menjar a dirari , la podem fer servir de primer plat i si volem oferir-la en un sopar més formal , per quedar com uns senyors, doncs es pot presentar com a acompanyament de plats, fent una corona com la de la foto o flamets petitons individuals.

Ingredients:

Una xicra (tassa de cafè) d’arros per començal. Podem posar diferents tipus d’arrossos.

Un grapat de nous.

Pipes salades i pelades. ( dos cullerades).

Una cullerada sopera de panses.

Una cullerada de pinyons.

Un gra d’all.

Oli.

Salsa de soja.

Elaboració:

Posem una olla d’aigua al foc, amb sal i un raig d’oli. Quan aquesta aigua bulli, hi tirem l’arros. Si ho fem amb diferents tipus d’arrossos , els anirem afegint segons el temps de cocció. Per exemple tenim 3 tipus d’arros: salvatge, normal i basmati, doncs l’arros salvatge necessita 25 minuts,  quan en falti 15 hi afegim el normal i quan en falti 10 el basmati.

Quan estiguin cuits els aboquem a un colador, i reservem.

Mentres bull l’arros, en una paella amb oli, fregim el gra d’all talladet petit, i els fruits secs, quan estiguin rossos els pinyons , afegim l’arros i deixem que es fregeixi una mica. Llavors hi tirem un bon raig de salsa de soja i ja està.

Ho posem en un motlle de corona o en motlles individuals de flam, i ho desmotllem per servir a taula ¡¡¡¡¡¡

Advertisements