Dilluns…..hem de començar bé la setmana , i ho farem amb una recepta molt fàcil , a la vegada que molt bona i si tenim convidats molt bonica.
Si la fem per menjar a dirari , la podem fer servir de primer plat i si volem oferir-la en un sopar més formal , per quedar com uns senyors, doncs es pot presentar com a acompanyament de plats, fent una corona com la de la foto o flamets petitons individuals.
Ingredients:
Una xicra (tassa de cafè) d’arros per començal. Podem posar diferents tipus d’arrossos.
Un grapat de nous.
Pipes salades i pelades. ( dos cullerades).
Una cullerada sopera de panses.
Una cullerada de pinyons.
Un gra d’all.
Oli.
Salsa de soja.
Elaboració:
Posem una olla d’aigua al foc, amb sal i un raig d’oli. Quan aquesta aigua bulli, hi tirem l’arros. Si ho fem amb diferents tipus d’arrossos , els anirem afegint segons el temps de cocció. Per exemple tenim 3 tipus d’arros: salvatge, normal i basmati, doncs l’arros salvatge necessita 25 minuts, quan en falti 15 hi afegim el normal i quan en falti 10 el basmati.
Quan estiguin cuits els aboquem a un colador, i reservem.
Mentres bull l’arros, en una paella amb oli, fregim el gra d’all talladet petit, i els fruits secs, quan estiguin rossos els pinyons , afegim l’arros i deixem que es fregeixi una mica. Llavors hi tirem un bon raig de salsa de soja i ja està.
Ho posem en un motlle de corona o en motlles individuals de flam, i ho desmotllem per servir a taula ¡¡¡¡¡¡
És veritat! Queda molt bo i gustós, jo també me’n faig així, de vegades. Aquesta forma de corona que li has donat hi quedat ben bonica! Petons
moltes gràcies, un petonásssssssss
Et pots creure que fa dies que em ronda pel cap fer un arròs amb fruits secs? Mai n’he fet cap i ha de quedar molt bo i gustós, i presentat en forma de corona queda de luxe!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Si es molt bò i a més a més molt fàcil.¡¡¡¡, gràcies a vosaltres per fer posible la recepta del 15. un petó.
Es una recepta d´arrós que no deixa indiferent, a casa ens encanta…. Molt bona proposta.. Petons, i bon diumenge.
molts gràcies, es una recepta senzilla……pero bona. petons
No coneixiem el teu bloc, i gràcies a la recepta del 15 l’hem descobert. Un bon arròs, si senyor. Enhorabona!
ja heu vist que el meu bloc acava de neixer, pero amb moltes ganes¡¡¡¡¡¡¡ moltes gràcies pel vostre comentari.
Que bo queda l’arròs amb fruits secs. El contrast és excel·lent i és un plat súper saludable, tant com a primer com a acompanyament. Apuntat queda!
Moltíssimes gràcies per participar a La recepta del 15! Fins aviat!
Petonets!
moltes gràcies a vosaltres¡¡¡ i felicitats pe l’èxit de la recepta del 15 ¡¡¡¡ petons.
Ñam, un plat deliciós! jo n’he fet algun cop amb panses, nous i coco i surt boníssim. M’encanta la forma de corona que li dones 😉
Petonets
bona idea la del coco….ho incorporaré. moltes gràcies¡¡¡¡ petons
Me encanta este arroz con todos estos frutos secos uhm!!!
Besos!!
fàcil i bo¡¡¡¡¡¡, moltes gràcies.
Fa molt bona pinta aquesta corona. Un arròs deliciós.
Petons.
Belén
Moltes gràcies pel comentari. Petons
Reblogueó esto en Celler-Adocse.