A casa meva el que més els agrada del “mon mundial” es la xocolata ¡¡¡¡¡, els pastissos, galetes, dolços han de ser de xocolata.

Així que quan celebrem quelcom ho fem amb xocolata. Aquest pastis es de xocolata per dins i per fora¡¡¡¡¡

Fa temps que el faig i agrada molt, l’he fet en diferents formats , quadrat, rodó , dos pisos, amb melindros per fora…….pero ultimament el format de moda es el que veieu a les fotos, així es pot omplir de gurmanderies i queda d’un acoloriment fantàstic ¡¡¡¡¡¡

INGREDIENTS:

Pel pastis:

250 gr. de xoxolata negra (cobertura del garrig -garrag , pels que no sou de Solsona, garrig-garrag es una botiga del poble).

8 ous.

180 gr. de sucre.

50 gr. de farina.

                                                         125 gr. mantega.

Pel glassejat:

180 gr. de cobertura de xocolata negra.

200 ml. de nata líquida 35 %.

20 gr. de mantega.

EL.LABORACIÓ:

PASTÍS: Desfer la cobertura al bany maria, a foc lent. Afegir la mantega trossejada i esperar uns segons. retirar del foc i barrejar. Posar els rovells en un vol ,(reservant les clares en un altre vol) amb el sucre i barrejar, amb les varetes. Muntar les clares a punt de neu, amb un pols de sal.

Afegir la xocolata i la mantega als rovells, afegir la farina tamisada, sense parar de moure. Afegir les clares al punt de neu suaument sense batre fort.

Escalfar el forn a 180º. Engrassar el motlle amb mantega, i posar la breeja a l’interior, posar-ho al forn de 20 a  25 minuts. Deixar refredar sobre la reixa i desmotllar-ho.

GLASSEJAT: Posar la nata al foc fins que arribi al punt d’ebullició, retirar del foc, afegir la cobertura de xocolata i barrejar amb l’espàtula fins que tinguem una crema llisa. incorporar la mantega i barrejar. Napar el pastis amb la bobertura i deixar reposar fins que es quedi fort.

Podem epolsar-hi sucre glas i cacau. I farcir l’interior del forat amb xuxes ¡¡¡¡¡

P:D: Sílvia, abans de glasejar pots partir-lo pel mig i farcir-lo d’aquesta melmelada que no saps que fer.ne ¡¡¡¡¡¡¡ i després glassejar.

Anuncis