No volia que s’acabés el carnaval sense fer una coca de llardons. Ja sé que es típica del dijous gras, pero ens la menjarem el dimecres de cendra.

Encara que el dimecres de cendra  ja es cuaresma, espero que no sigui pecat menjar-nos coca de llardons….i si ho es, podeu anar-vos a confesar, o comprar la bula , encara que no sé ,si actualment existeix aixó de la bula. 

 Pels que no sabeu que es ,us ho explico una miqueta. No sé com funciona actualment , si les lleis de la Santa Mare Esglèsia han canviat o segueixen existint les mateixes dels anys 60 , que eren les que regien quan jo era petiteta.

Quan era petita, per cuaresma no es podia menjar carn, només peix , pero……es podia comprar una bula, aixó que vol dir : doncs que amb diners es comprava el dret a menjar carn, encara que pels divendres no servia i menjavem peix. Recordo que l’anavem a comprar a la parròquia. O sigui que  només es necessitava tenir uns calerons (poquets, era barata), per poder passar-se la llei pel forro.

Anem per la recepta:

Ingredients:

. 2 paquets de pasta de full.

. 250 gr. de llardons.

. 100 gr. de pinyons.

. 100 ger. d’atmetlles filetejades.

. 250 gr. d sucre.

Elaboració:

Poseu farina a sobre el marbre, estireu la pasta amb el corró, primer un full i després l’altre, per separat.

Doneu-li a un full forma rectangular , del tamany de la safata del forn, a sobre d’aquest full hi posem els llardons, a sobre un altre full de pasta, seguidament més llardons, i amb les sobres de la pasta que em estirat fem un altre full de pasta, per cobrir-ho. Tornem a passar el corró per sobre de tot aixó , que els llardons es fusionin amb la pasta.

Tallem el voltant , perque ens quedi amb la forma i el tamany de la safata del forn , sellem amb els dits tot el voltant de la coca.

Cobrim la safata  amb paper esprès pel forn, posem la coca a sobre, llavors la pintem amb ou batut, escampem a sobre les atmetlles filetejades i els pinyons, que quedi ben cobert, seguidament escampem a sobre el sucre, amb abundància , doncs els llardons són salats i la pasta tampóc es dolça.

Ho posem a coure al forn , fins que veiem que estigui daurat i el sucre s’hagi fos.

Espero que hagueu tingut bon carnaval ¡¡¡¡¡¡¡