Avui com que es dilluns i ahir ens varem passar….vosaltres no? jo sí , entre que era diumenge i que provo receptes per penjar-les al bloc , vaig acabar el diumenge molttttt satisfeta, pero una mica mes rodoneta de tot arreu.
Així que avui toca bledes, pero us les proposo una mica diferents, potser engreixen una mica més, pero també són més bones.
Ingredients:
1 kg. de bledes.
2 patates grans.
1 gra d’all.
un trosset de pernil o cansalada.
Posem una olla amb aigua i dos pessics grossos de sal, al foc, mentres esperem que bulli, rentem les bledes varies vegades, fins que no hi hagi gens de terra.
Les tallem i les tirem a l’aigua bullint, les deixem coure uns 10 minuts , i despres les escorrem, a la mateixa escorredora, les anem tallant amb la gurmanda. Les reservem.
En una paella posem oli a escalfar. Pelem i tallem les patates petitones, com si volguessim fer truita amb patates, les posem a fregir . Quan estiguin cuites escorrem l’oli, deixant-n’hi una miqueta, les salem i llavors hi afegim el gra d’all trinxat i els trossets de pernil o cansalada. Quan aixó estigui cuit , hi tirem les bledes i ho remenem ben remenat. I cap a taula, un plat boníssim per sopar i gairebé només cal afegir-hi les postres.
jo les bledes les faig de la mateixa manera, però sense les
patates. faré la recepta, es més completa i té bona pinta.
gràcies
dolors..
gràcies dolors, com que no hi havia cap comentari, em pensava que ningú menjava bledes, jajaja, ja veig que tu si, per aixó estas tant guapa¡¡¡¡¡¡¡
Si senyora, bon plat de dilluns!!!, això també queda molt bo amb espinacs, i es fa exactament igual!!!
Gràcies Marta, ets la cirereta del meu bloc !!!!!!!!
Ma mare feia un plat semblant al teu, ja fa temps que no les fa, está un mica major i oblida les receptes pobreta, ara les faré jo!
Un petonet
Esta molt be que recordem les receptes de les nostres mares i àvies , sinó entre cupcakes, pies i sushis……oblidem els de casa.
Amb el Pere hi acabem d’entrar per primera vegada.Hem fet un cop d’ull i fa molt de goig.Segur que provarem més d’una proposta teva.Les fotos dels plats mantenen el nivell de l’harmonia que descrius en les teves receptes.FELICITATS i que en poguem gaudir-ne molt de temps.
Gràcies Gemma i Pere, per passar pel bloc, tinc pendent la recepta dels pastelets pel Pere, tranki que aviat la faré.
A mi m’agraden molt les bledes xafades amb les patates i tot ben amanit amb oli
d’oliva,però crec que cuinades així són molt més saboroses .Es una bona manera de
fer menjar bledes a qui no els hi entusiasmen, com ara els meus fills.Intentaré cuinar-les així!
Gràcies albina, si , es una forma de que la verdura no sembli tant verdura.petons
Hola Leo!!
Doncs ja estic aquí… jejejje!!! Saps?? Ahir just vaig fer bledes bullides amb patates pel meu pare per sopar, si arribo a veure la teva recepta abans li podia haver fet així! Que així variava la forma, que sempre li faig igual 🙂
Petons maca!
gràcies anna ,per pasar per aqui….es una forma de fer les bledes més sabroses, la propera vegada prova-ho, no es una recepta elaborada, pero si molt bona ¡¡¡¡¡
un petó.
N’acabo de fer per dinar!!! i tenen una pinta… que em sembla que no espero als altres per dinar!!!
Seguint la recepta?, espero que les trobeu bones, son unes simples bledes, però no per això menys bones !!!!! Bon profit !!!!!
I tant!!! les de la recepta!!! i ara que ja son a la panxa… només puc dir “exquisites” mai havia disfrutat menjant-ne!!! Fins i tot el Lleïr!!!
Reblogueó esto en Celler-Adocse.