Tal i com us vaig explicar a la meva “història” personal, al bar dels meus pares la Roureda (coneguda popularment com la Rau), feien tapes , que modèstia a part…..tenien un èxit espatarrant ¡¡¡¡

Com que al bar se’n servien moltes i tot era fet a casa, doncs em vaig fer un  bon tip “d’enrrotllar” (vosaltres com en dieu?) croquetes.

Aquestes tapes , com podeu imaginar, eren fetes amb receptes de la meva iaia Antònia, (em sembla que faré un apartat amb les seves receptes , de tantes que en tinc).

Doncs passem a la recepta:

Primer de tot hem de fer un brou, perque les croquetes estan fetes amb una part de la carn d’olla.

Ingredients per fer el brou de les croquetes:

2 pits de pollastre sencers

un os de vedella del genoll (ens farà el brou més blanc).

un trosset petit de peu de porc salat.

un os de xai del braó.

una patata

una ceba

una pastanaga

una branqueta amb fulles , d’àpit.

sal

Posem tots els ingredients en una olla gran (la de 5l , ens anirà bé), rentants i tallats (els pits de pollastre els podeu posar sencers), ompliu d’aigua fins a deixar uns quatre dits per arribar al capdemunt, i tres polsos grans de sal (aquesta mesura existeix???? , no sé , a casa meva es diu així), ho deixeu bullir com a minim 2 hores.

Després de les 2 hores, ho colem. Deixem el brou a part i per les croquetes reservem els dos pits de pollastre, la patata , la pastanaga i mitja ceba.

Ingredients per les croquetes:

2 pits de pollastre, una patata , una pastanaga i mitja ceba que hem reservat del brou.

un trosset de mantega , 50 gr. + o -.

una cullerada de farina.

llet , un got .

una mica de nou moscada.

dos ous

pa ratllat. (a casa ens el fem, torrant el pa sec al forn i triturant-lo, si el compreu que sigui del fi, el gruixut es per fer sopes…)

Agafem el que hem reservat del brou , els pits de pollastre, la patata, la pastanaga i la ceba, i ho triturem tot, elèctricament o manualment (la màquina típica de trinxar el tall per les botifarres i el  dels canelons, que abans hi havia a totes les cases).

Posem en una paella , al foc, el troç de mantega, quan estigui desfet, hi  afegim la cullerada de farina, ho remenem , només perque la farina no tingui gust de farina crua, i llavors hi tirem el tall que haviem triturat anteriorment, ho remenem i anem afegint la llet, fins que veiem que la pasta es pot remenar bé , sense que estigui molt líquida, hi afegim un polç de sal (poqueta), i una mica de nou moscada ratllada (quan feu una beixamel afegiu-n’hi, queda molt bona), seguim remenant-ho fins que veiem que la pasta es desenganxa de la paella, i queda una massa lligada, en aquest moment ho aboquem a una plata i ho deixem refredar.

Ho guardem a la nevera , un dia, i llavors ja podem enrotllar-les. Preparem la massa en primer lloc, a continuació batem els dos ous, i a continuació posem el pa torrat . Amb una forquilla agafem un trosset de la pasta, del tamany que volgueu fer la croqueta, li donem la forma amb les mans, la passem per l’ou batut i després pel pa torrat.

Escalfeu l’oli a la paella, que sigui abundant, i ja podeu fregir-les.

Afegit: la Marta, que també les fa molt bones, les fa similars pero hi afegeix trossets de pernil salat, i quedem molt bones, amb valor afegit ¡¡¡¡¡

Anuncis