PASTIS DE TARONJA I XOCOLATA NEGRA 

La primera recepta del blog, els hi he d’agraïr als de l’l’Olleta de verdures, va ser el primer blog de cuina que vaig seguir i els únics blogaires que conec personalment, així que aquesta recepta es un homenatge a ells.

També vull agraïr al Marc, amb les seves fotos, els plats semblen molt millors.

Ingredients:

un got de 200 ml de farina de reposteria.

un got  de 200 ml de sucre.

un got de 200 ml d’oli de girasol o d’oliva de gust suau.

6 ous.

2 taronjes (400 gr)

2 sobres de llevadura Royal.

Xocolata negra. (cobertura , la del garrig -garrag ).

Primer de tot tallem les taronges a daus , amb la pell inclosa, i les triturem.

En un vol barregem, els ous, el sucre, i el llevat. Quan tinguem la barreja feta, amb textura de crema, hi anem afegint la farina tamissada i l’oli, mentres ho anem barrejant amb el batidor que fem servir normalment.

 Un incís : el meu batedor de un estri molttttt senzill, comprat a Andorra amb la meva amiga Marta. Ens en varem comprar un cada una, a un mòdic preu de 1.400 ptes., quan els nens eren petits, d’aixó fa molts anys i encara funciona¡¡¡¡¡ una meravella del contrabando….

Quan tinguem aquesta barreja feta, hi afegim les taronges triturades que teniem a punt. llavors trenquem la xocolata a trossets , de diferents tamanys i també la barregem a la massa.

Jo, com podeu veure a la foto, ho vaig fer en dos moltlles , un de més gran i un altre de més petit, i un cop cuit els vaig muntar un sobre l’altre.

Bé , el forn s’anirà escalfant mentres preparem el pastís, repartim la massa en els dos motlles i ho enfornarem a 180 º fins que pugi , i llavors el baixarem a 170º, al meu forn va tardar una mitja hora, pero podeu comprovar-ho punxant amb un “pinxo” de fusta fins que surti net.

Deixeu-ho refredar i podeu guarnir-ho, com jo he fet, amb complements del Ninot de paper.