PASTIS DE TARONJA I XOCOLATA NEGRA
La primera recepta del blog, els hi he d’agraïr als de l’l’Olleta de verdures, va ser el primer blog de cuina que vaig seguir i els únics blogaires que conec personalment, així que aquesta recepta es un homenatge a ells.
També vull agraïr al Marc, amb les seves fotos, els plats semblen molt millors.
Ingredients:
un got de 200 ml de farina de reposteria.
un got de 200 ml de sucre.
un got de 200 ml d’oli de girasol o d’oliva de gust suau.
6 ous.
2 taronjes (400 gr)
2 sobres de llevadura Royal.
Xocolata negra. (cobertura , la del garrig -garrag ).
Primer de tot tallem les taronges a daus , amb la pell inclosa, i les triturem.
En un vol barregem, els ous, el sucre, i el llevat. Quan tinguem la barreja feta, amb textura de crema, hi anem afegint la farina tamissada i l’oli, mentres ho anem barrejant amb el batidor que fem servir normalment.
Un incís : el meu batedor de un estri molttttt senzill, comprat a Andorra amb la meva amiga Marta. Ens en varem comprar un cada una, a un mòdic preu de 1.400 ptes., quan els nens eren petits, d’aixó fa molts anys i encara funciona¡¡¡¡¡ una meravella del contrabando….
Quan tinguem aquesta barreja feta, hi afegim les taronges triturades que teniem a punt. llavors trenquem la xocolata a trossets , de diferents tamanys i també la barregem a la massa.
Jo, com podeu veure a la foto, ho vaig fer en dos moltlles , un de més gran i un altre de més petit, i un cop cuit els vaig muntar un sobre l’altre.
Bé , el forn s’anirà escalfant mentres preparem el pastís, repartim la massa en els dos motlles i ho enfornarem a 180 º fins que pugi , i llavors el baixarem a 170º, al meu forn va tardar una mitja hora, pero podeu comprovar-ho punxant amb un “pinxo” de fusta fins que surti net.
Deixeu-ho refredar i podeu guarnir-ho, com jo he fet, amb complements del Ninot de paper.
marta planes said:
La foto ha quedat molt bé, però has de penjar la recepta així les seguidores podrem fer-lo i comentar-lo
culleraderoure said:
molt ben explicat! el millor..les batalletes!
M. Àngels vila said:
Molt bé, et felicito i espero que tiris endavant el blog i ens en facis partíceps als que no sabem gaire de cuina, és una manera molt didàctica d’aprendre’n, d’una dona que estima el que fa. Petonets
culleraderoure said:
gràcies m.angels, podriem fer una col.laboració al blog, amb les teves creacions de patchwork.
M. Àngels vila said:
i perquè no?
Marta said:
Puc donar fe que li va quedar boníssim, jo en lloc de fer-ne aniré a menjar-ne i ja us ho explicaré!!!!
culleraderoure said:
et llogaré de crític gastronòmic ¡¡¡¡¡¡
marta planes said:
Em sembla molt bé que empris el mot “llogaré” x q amb el cul que em quedarà no tindràs prous calerons per pagar liposuccions!!!! Jajajjaa
maria said:
M’adhereixo a la proposta de la Marta!! O sigui: m’ofereixo per tastar-lo…. Mmmmm. que bo.
culleraderoure said:
n’hauré de fer una altre pel que le puguis tastar, maria
amigadelestevesamigues said:
M’agrada saber que t’has decidit a donar un pas endavant i fer-te un lloc en aquest món de receptes, masses i molt més… L’esperit de les terres de ponent fa molta falta per la ciutat comtal, sobretot la seva vessant més humorística i punyent. Ànims, que això promet!
culleraderoure said:
moltissimes gràcies, com a minim tindrà una altre punt de vista…des de l’alçada de la muntanya.
Massitet said:
Ai, senyor! Quina emoció! Que ens hem posat vermells i tot!!!!
Moltes gràcies per l’homenatge i, sobretot, moltes gràcies per posar en marxa el bloc: amb la tradició familiar que tens a la cuina, aixó serà una passada segur! Apa, ja estàs a la nostra llista de blocs a seguir de prop!
Per cert, felicita a l’Alba i al Marc. Certament, ella ha encertat amb el disseny i ell és un crack amb les fotos! Quina enveja! 😉
culleraderoure said:
altre cop donar-vos les gràcies….no paro d’agrair-vos-ho…..jajaja,
a més a més de cuiners , a casa nostra sóm artistes, de moltes i variades arts, un altre dia us ho explicaré.
Marina Antúnez said:
Hola Leo! Els Olletes ja ens han informat que erets per aquí… que bé! M’agrada molt la teva proposta. I les fotos del Marc, molt maquest també! Petonet
culleraderoure said:
moltíssimes gràcies , per passar pel bloc, a veure si estic a l’alçada d’aquests padrins.
Cal Soparet said:
Recepta apuntada!!! Té una pinta espectacular!!!
culleraderoure said:
moltes gràcies, i a part de bona, fàcil.
Cuinetes said:
Benvinguda!!!
Felicitats per començar aquesta aventura blocaire! Els Olletes ens han explicat que començaves i no ens ho hem volgut perdre!
El pastís ha d’estar boníssim! L’haurem de provar!!
Petons i fins aviat! 🙂
culleraderoure said:
moltíssimes gràcies, a veure si puc mantenir l’èxit del primer dia, publicant coses interesants¡¡¡¡
Els fogons de la Bordeta said:
Benvinguda Leo! Si és que els Olletos són molt Olletos… quins “padrins” més bons! 😛 El bloc és molt xulo, i ens alegra que sigui de wordpress, jajajaja som una mica els bitxos raros…
Petons
Sandra
culleraderoure said:
moltissimes gràcies, amb aquests padrins l’exit del primer dia assegurat, els següents , ja depend de mi, jejeje. el bloc l’ha montat l’alba, la meva filla, així que el mèrit per ella.
manel said:
benvinguda al món dels blocs de cuina! espero que t’hi quedis per molts anys.
culleraderoure said:
moltes gràcies, a veure si l’il.lusió de començar em dona empenta per continuar.
Semitiel said:
Hola Leo, bona recepta i molt xulo el diseny del bloc. Nosaltres també em començat fa poc (aquest gener). Et seguirem de prop per veure les receptes que vagis penjant…
Una abraçada.
culleraderoure said:
així, som pricipiants els dos, molts gràcies per passar-vos per aqui, jo també he visitat el vostre….i us seguiré.
Anna said:
Leo guapa!!
M’encanta el bloc però avui necessito una idea per sopar!! ;p
Què faaaig?? Jeje..
Un petonàs i moltes felicitats de nou!!
culleraderoure said:
gràcies anna, per inspirar-te en aquest bloc, necessitaras més dies , fins que almenys hi hagi una recepta de cada apartat, ajjajaja. un petó pels de pineda.
el taller de cuuina said:
Benvinguda!!! ja veuràs que això dels blogs és un vici, no tornaràs a anar pel carrer de la mateixa manera, tot serà atrezzo!
petonets
culleraderoure said:
moltes gràcies, per la benvinguda…si, ja començo a estar obsesionada pel bloc. petons.
Administrador said:
Reblogueó esto en Celler-Adocse.